Az ősz a betakarítás évszaka, ilyenkor megteleik az éléskamra, a pince csupa finom zöldséggel és gyümölccsel. Ilyenkor a háziasszonyok, a szakácsok is lelkesebben állnak a munkapulthoz ízletesebb receptek elkészítése céljából. Ha már ősz, akkor beszélhetünk az alma szezonról is. A ropogós, igazi bió almából új recepteket is nagyobb lelkesedéssel szoktunk ki próbálni, hogy elbűvöljük a család tagjait. Az új recept mindjárt lehet a mennyei almás recept, aminek elkészítéséhez egy picivel több időre van szükség, de megéri. A mennyei almás recept hozzávalói: liszt, cukor, sütőpor, margarin, tojás, vaníliás cukor, joghurt és egy késhegynyi szódabikarbóna. A töltelékhez pedig szükséges alma, cukor és fahéj. A tészta elkészítéséhez a száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük, hozzá adjuk a margarint és jól eldolgozzuk, majd hagyjuk hűtőbe pihenni körülbelül fél órát. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.
Az első lépésben az almákat meg hámozzuk, nagyobb lukú reszelőn lereszeljük, egy nagy lábasba tesszük, ízlés szerint adagolunk hozzá cukrot és fahéjat, körülbelül öt percig pároljuk, majd vegyük le a tűzhelyről. A hűtőben pihenő tésztát osszuk két részre, nyújtjuk ki jó egy 32×40 cm-es tepsibe szurkáljuk meg villával majd tegyük rá a tölteléket, és a másik tegyük rá a második kinyújtott lapot. A második lapot is szurkáljuk meg villával, ez azért lényeges, hogy a gőz tudjon távozni sütés közben. 180 fokon alul – felül sütéssel körülbelül 45-50 percig sütjük. A mennyei almás új recept kiváló őszi sütemény a reggeli kávé, vagy a délutáni tea mellé.