Breaking News

lábápolás

A lábápolás rendkívül fontos

Az alsó végtagok nagy megterhelésnek vannak kitéve egész nap folyamán, hiszen el kell bírniuk a teljes testsúlyt. A lábápolás ennek tudatában elengedhetetlen dolog. Sokan az otthoni trükkök mellett döntenek, mivel nem mindenkinek van ideje pedikűröshöz járni. Első lépésként célszerű készíteni egy kellemes lábfürdőt. A víz lehetőleg nem legyen túl forró, inkább csak meleg. Javasolt szórni bele 2-3 marék tengeri sót, hiszen regeneráló hatása van, aminek hála visszaállítja a bőr pH-értékét, sőt, remek gyulladáscsökkentő. Ezen kívül belecsavarhat egy fél citromot is, ami kiválóan hűsít, gombaölő és enyhíti a kellemetlen szagokat. A lábápolás következő lépése a radírozás.

Ezzel a módszerrel könnyedén eltüntethetőek az elhalt hámsejtek és a vérkeringés is megélénkül. Az áztatás és a radírozás után jöhet a krémezés. Amennyiben még aznap lakkozni szeretné a körmöket, akkor csak a talpat kenje be, ugyanis a lakk nem tapad meg a csúszós felületen! Érdemes lefekvés előtt bekenni a végtagokat és felhúzni egy pamutzoknit. A lábápolás terén rendkívül népszerű a ricinusolaj. Heti 1-2 alkalommal kenje be vele alaposan a végtagokat! A pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy erősíti a körmöket. A lábápolás nem bonyolult feladat, csupán időt kell rá szakítani.

A fejbőr problémák megelőzése fontos

A különböző panaszok számos embert érintenek világszerte. A fejbőr problémák kiküszöbölésére különféle módszer és készítmény létezik. A korpásodással és a zsírosodással napjainkban is sokan küzdenek. Általában a hormonális változásokkal együtt jelentkeznek. A zsíros bőr nagyszerű táptalajt biztosít a korpásodásért felelős gombáknak. Ennek a panasznak, vagyis a zsíros típusú korpának a szeborreás dermaitis egy súlyosabb formája. Ebben az esetben piros hámló viszkető foltok jelennek meg a fül mögött, az arcon, a szemöldök alatt és a hajvonal mentén. A fejbőr problémák kezelése a felesleges faggyú eltávolításával kezdődik.

Ha ez megtörténik, akkor a bőr szabadon tud majd lélegezni, ezáltal elmúlik a viszketés, a pirosodás és a gyulladás. A mindennapos használatra kifejlesztett kímélő samponok által tisztán tartható a bőr. A zsíros korpa és az elhalt hámsejtek gyorsabb eltávolítása érdekében, gombaölő hatóanyagokat tartalmazó készítményeket ajánlanak a szakemberek. A fejbőr problémák megelőzése érdekében, javasolt gyógynövényeket alkalmazni. A Varga cseppek sok növényi kivonatot tartalmaznak. Kizárólag természetes eredetű összetevőket foglalnak magukba, így mellékhatásoktól nem kell tartani. Fejbőr problémák esetén ezek a készítmények rengeteget segíthetnek.