Breaking News

mai névnap

Kapjon figyelmet a mai névnap

Egy embernek az arcára mosolyt csalni lehet különösen egyszerű módon is. Bőven elég ehhez egy rövid köszöntés a mai névnaposok részére. Gyakran azt gondoljuk, hogy sokat kell tenni valaki öröméért, pedig többnyire megteszi annyi, ha gondolunk rá és ezt éreztetjük vele. A mai névnap alkalma remek esélyt teremt arra, hogy ezt leteszteljük. A nagyobb baráti társaságokban, összetartó munkahelyeken mindig lehetőség van megragadni ezt az ünneplési formát. Nem nehéz megtudni, hogy éppen milyen névnap van, mivel azt az internetről gyorsan leleshetjük. A kerdezdmeg.hu weboldalon azonnal látni fogjuk ki felé kell kedvességgel fordulnunk.

A történet elég messzire nyúlik vissza, ugyanis a mai névnap kultusza legalább a középkortól indul. A valláshoz köthető szorosan, ugyanis kezdetben a szentek neveihez tartozó ünnepeket ülték, majd átszivárgott ez a közéletbe, mivel sokan a közkedvelt nagyságokról kapták a nevüket. A népszokásokkal is párosult a mai névnap kapcsolata. Érdemes tehát mindig tisztában lenni vele, hogy kik az aktuális mai névnaposok és készülni valamivel, főleg akkor, ha az adott személy ezt számon tartja.

mai névnap

Vannak ugyanis olyanok, akik részére a mai névnap semmit sem jelent. Bizonyos családi körökben még a születésnapnál is nagyobb ünneplés van ilyenkor, hiszen arról, hogy milyen névnap van bárki tudhat, aki belepillant a naptárba. A digitális világban elég lehet pár kedves szó egy üzenet formájában, de ezt személyesen átadva nagyobb hatást kelthetünk. Néhány száll virág, némi édesség, esetleg valamilyen ital ugyanúgy a mai névnap velejárója lehet.