Breaking News

TÁMOGATÓ MENEDZSMENT NÉLKÜL SZINTE LEHETETLEN FEJLŐDNI ÉS NÖVEKEDNI

Laczkó Péter szerint nagyon sok vezető kínlódik amiatt, hogy a vállalkozása növekedésével együtt nő a leterheltsége is. Ahogy bővül a játéktér, egyre több a feladat. Ehhez pedig már több önálló munkatársra lenne szükség.

A cégvezetők többsége sajnos nem tud elég megbízható munkatársra támaszkodni, mivel a cégeik növekedésével még nem feltétlenül jár együtt a munkatársi létszámnövekedés is.  Továbbá a nagyobb ügyfélkörrel és a jóval több feladattal még nem épül a vezetői tudás, nem fejlődik a munkatársi kompetencia, és nem erősödik az alkalmazottak hajlandósága és önállósága sem. Menedzser képzések nélkül biztosan nem.

Sajnos ma már az embereknek mindössze csak néhány százaléka alkalmas arra, hogy önállóan rájuk lehessen bízni komplett részlegeket vagy komolyabb feladatokat, véli Laczkó Péter. Ezért a magasabb beosztásban lévők inkább maguknál tartják a felelős pozíciókat, csakhogy elkerüljék a nagyobb bajokat. A kiterjesztett hatáskörökkel pedig egyre elfoglaltabbá válnak. Így aztán szépen bent ragadnak az alacsonyabb posztokon. Ezt hívja Laczkó Péter lapos szervezetnek.

Ahhoz, hogy egy vállalkozás komolyabb leterheltség mellett is képes legyen nagyobb problémák nélkül fejlődni, a felső vezetőnek feltétlenül szüksége van egy olyan emberekből álló középvezetői rétegre, akikre szinte minden helyzetben feltétlen bizalommal számíthat. Ezt már hívhatjuk menedzsmentnek. Ehhez szükséges minőségi menedzser képzésekre küldeni a kollégákat.

Laczkó Péter elmondása szerint sajnos sokan még azt gondolják, hogy ez csak a multik kiváltsága és szinte lehetetlen felépíteni egy ilyen csapatot. Pedig mindössze csak néhány rendes emberről van szó, és néhány hatékony menedzser képzésről. És azt sem kell feltétlenül elhinni, hogy egy kisebb létszámú vállalkozás ezt már nem engedheti meg magának.

Az ilyen kvalitású emberek minden téveszme ellenére nemcsak bőven kitermelik a költségeiket, de nagyon is megérik a pénzüket. És nemcsak a nagyobb cégekhez helyezkednek el szívesen. Így aztán ha tetszik ha nem, előbb vagy utóbb minden vezetőnek szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogyha nem akar valóban megszakadni vagy folyamatos növekedési fájdalmakkal termelni, az alábbi területeken mindenképpen szüksége van olyan emberekre, akik képesek felelősen kézben tartani a dolgokat.

Tehát, kell egy tiszta fejű és józan gondolkodású gazdasági vezető, aki rendszeresen valós és fillérre pontos pénzügyi adatokkal látja el a tulajdonost, valamint a felső vezetőket.

Aki megszünteti a cégben a pazarlást.

Aki határidőre begyűjti a jogos követeléseket.

Aki gondoskodik a cég mindenkori fizetőképességéről, valamint a precíz adminisztrációról a pénzügyi és a számviteli területeken.

Aki rendszeresen képzi magát menedzser képzéseken.

Kell egy tisztességes kereskedelmi vezető, aki mindig behozza az üzleti tervekben meghatározott árbevételt.

Aki eléri, hogy a tervezett összegű és árréstartalmú, teljesíthető megrendelések vagy szerződések határidőre beérkezzenek vagy megköttessenek.

Aki vezeti és irányítja, valamint folyamatosan célon is tartja az értékesítőket.

Aki eléri, hogy minden értékesítő teljes mértékben kompetens, “örökké éhes” és magabiztos legyen.

Kell egy precíz termelési vagy szolgáltatási vezető, aki gondoskodik a jól szervezett, magas minőségű, határidős és pontos termelésről vagy szolgáltatásról.

Aki minimalizálja vagy teljesen megszünteti a selejtet.

Aki rendet tartat a teljes termelési területen, és egyre hatékonyabban, egyre magasabb minőségben termeltet vagy szolgáltattat.

És kell egy képzett és emberséges személyzeti vezető, aki megteremti az optimális létszámú képes és kompetens munkaerőt.

Aki eléri, hogy szabályos munkajogi körülmények és teljesen törvényes keretek között működjünk.

Aki a cég összes munkatársával törődik.

Aki gondoskodik a rendszeres belső képzésekről, hogy minden munkatárs értsen a munkájához.

Aki eléri, hogy a munkatársak hosszútávon gondolkozzanak a cégben és valóban odatartozónak érezzék magukat.

Aki a cég minden területén betartatja a szabályokat.

Tehát mindössze néhány értékes emberen múlik a siker és a stabilitás, Laczkó Péter szerint.

És ez még nem is teljes létszámú menedzsment.

De már egy maroknyi hozzáértő és elkötelezett középvezető hathatós segítsége által is beköszönthet végre az aranykorszak. Ha nem hisz Laczkó Péternek, csak próbáljon meg támogató középvezetők nélkül céget vezetni. Húzzon ki csak egyet is a fenti listáról. Mi lesz az eredmény?

Ezért ha mégis úgy gondolja, hogy lehet ebben valami, akkor azonnal kezdje el szépen, tudatosan felkutatni őket. És ha már talált egy megfelelő jelöltet, akkor először is nyerje meg magának az illetőt, és képezze menedzser képzéseken.

Érje el, hogy igazán higgyen önben és a vállalkozásában.

Ne csak munkát ajánljon neki, hanem partnerséget és közös célokat is!

És amikor már eléggé izzik a tekintete, akkor a saját elképzelésének megfelelően alaposan képezze ki az illetőt.

Meglátja! Ahogy épül szépen a menedzsmentje, úgy lesz egyre könnyebb és könnyebb az élete.

És így lesz sokkal eredményesebb és élvezetesebb a közös játék is.