Breaking News

magömlés

Tabletta korai magömlés ellen? – Vélemények

A korai magömlés egyáltalán nem egyedi probléma: egy idei, 2020-as tanulmány szerint a férfiak több mint 30%-a korai magömléssel küzd. Arra is fény derült ugyanebből a tanulmányból, hogy azok, akiknek nincs korai magömléssel kapcsolatos betegsége, szintén sokszor szeretnék késleltetni ejakulációjukat, hogy így tovább tartson az élmény számukra és partnerük számára is. Használható, első kézből származó tapasztalatokat találni ma sem könnyű, hiszen ez a téma még ma is sokak szemében tabunak számít.

 

Mik segíthetnek korai magömlés esetén?

A korai magömlés oka elsősorban pszichés, így ennek okát lehet „célba venni”, hogy minőségi változást lehessen elérni. A pszichés problémák rengeteg ok miatt alakulhatnak ki, mint a szexualitással kapcsolatos információk, tapasztalatok hiánya (serdülőknél, fiatal felnőtteknél gyakori a problémakör), a stressz, a szorongás, a depresszió, a gyermekkori elnyomás vagy akár szexuális zaklatás, a félelem a kudarctól, de a partner gyakorlatlansága, tapasztalatlansága, frigidsége, közömbössége is.

Sokan képesek egyedül is „felülemelkedni” a problémán, de szakembert is segítségbe lehet venni. Rengeteg módszer van, amelyekkel egyedül is megpróbálkozhat a páciens, hogy jobb eredményt érjen el mind magának, mind partnerének.

Létezik ezeken kívül / felül gyógyszeres segítség is, mint például a Dapoxetine tabletták. Itt fontos, hogy az ember ne hamisítványt vásároljon, mert egyes becslések arról szólnak, hogy az online megtalálható Dapoxetine tabletták akár fele (!) is hamisítvány lehet.

Bármelyik utat is válasszuk, mások véleményének, tapasztalatainak megismerése rendkívül fontos lehet. Szerencsére vannak már olyan weboldalak (mint például a kenyesvelemenyek.com), ahol többet megtudhatunk arról, hogy mások miket tapasztaltak eddig az ilyen tabletták szedésénél.

 

Néhány szó a Dapoxetine tablettáról

Biológiailag és kémiailag nézve a témát a korai magömlést az agy egyes területein az alacsony szerotoninszint okozza. A gyógyszer ezen neurotranszmitter aktivitását növeli az idegrendszerben.

A Dapoxetine tartalmú gyógyszereket tabletta formájában vásárolhatjuk meg, vízzel vagy más folyadékkal ajánlott bevenni. A tablettát nem szabad folyadékba tenni, félbe vágva vagy egészben kell bevenni.

Fontos, hogy előre gondolkodjunk: egyénektől függően a szexuális tevékenység megkezdése előtte 1-3 órával kell bevenni, mert a potencianövelő gyógyszerekhez képest lassabb a felszívódása. Azonban a Dapoxetine hatása 5-8 órán keresztül tart.

Ezt a gyógyszert is érdemes kipróbálni, hogy tudatában legyünk az esetleges mellékhatásoknak, és az első alkalommal semmi esetre sem javasolt autóvezetés, gépek üzemeltetése.

Az adagolása szerint két kiszerelés érhető el: 30 és 60 mg-os. A gyengébb verzióval ajánlott „kezdeni”, de 80 kg-os testsúly felett lehet próbálkozni rögtön a 60 mg-ossal is. Nem érdemes megismételni a szedést 24 órán belül, mert mellékhatásokkal járnak.

Ahogy tudjuk a TV reklámokból, mindenképp konzultáljunk orvosunkkal, gyógyszerészünkkel a szedés megkezdése előtt!