Breaking News

geotextíliák

Mire használhatók a geotextíliák?

A tavaszi-nyári szezonban általában több kihívással kell szembenéznünk, ami a kerti munkákat illeti. A növénytermesztés területén a gyomirtás jelent komoly kihívást, amire már sokféle módot kidolgoztak. A hagyományos módszereken túl a kémiai eljárások dominálnak, ami viszont az élővilágot pusztítja. A geotextíliák bevetésével megkímélhetjük a biológiai rendszereket és a teljesítményt fokozhatjuk.

Nincs több kapálás és permetezés a nem kívánt gazokkal szemben. A szövetek leterítésével a lég- és vízáteresztés megvalósul, mindössze a növények nem tudnak majd átnőni a takarón. Ez egy mesterséges mulcsréteg, ami sok éven át kitart. A geotextíliák azonban több környezetben is bevethetők. Fák, bokrok, dísznövények köré, de domboldalakra, árkok mentén, rézsűkre ugyanúgy elhelyezhetők.

A mineralholding.hu weboldalon több vastagság között lehet válogatni. 80, 150, 200 és 250 g/m2 változatban érhetők el a geotextíliák 10, 50, 100 m hosszú tekercsekben 1.5, 1.6, 2.5 m szélességben. Egyszerűen vághatók, ezért könnyen elboldogulhat bárki a leterítésükkel. A lefogatáshoz speciális tüskék alkalmazhatók, vagy további mulcsanyag szórható a tetejére. A geotextíliák megakadályozzák például a kövek bemosódását a talajba. A kerti tavak alá is gyakran leterítik, ezzel megakadályozva az esetleges éles tárgyak által okozott sérüléseket.

Térkő burkolatok alá is megéri fektetni, mert így elejét vehető, hogy a fugák között a talajból feltörjenek a növények. A geotextíliák előnyeit kihasználva rengeteg felesleges munkától kímélhetjük meg magunkat a jövőben, ezért sem éri meg mellőzni az alkalmazásukat.