Breaking News

Egy kardiológiai vizsgálat menete Budapesten

Egyészségünk kétségkívül a legdrágább kincsünk, így nem érdemes sokat halogatni a szakember felkeresését akkor, ha valamilyen panaszt észlelünk magunkon. A szívet érintő betegségek esetében is nagyon fontos az, hogy minél előbb felismerjék a gondot, hiszen a mai orvostudománynak köszönhetően az időbe diagnosztizált problémák, és ezek szövődményi jó eséllyel előzhetőek meg a megfelelő terápiákkal. Abban a percben célszerű tehát háziorvosunkhoz fordulni, mihelyst valamilyen szív környéki panaszt észlelünk magunkon, aki tovább tud majd minket küldeni a szükséges kardiológiai vizsgálatokra annak érdekében, hogy kiderüljön, mi okozza a kellemetlen tüneteket.

Sokakat érdekel az, hogyan is zajlik egy kardiológia vizsgálat. A Duna Medical Center szerint egy kardiológiai konzultáción többek között sor kerül a kórelőzmények megbeszélésére és további vizsgálatok egyeztetésére. Szükség lehet szívultrahang vizsgálatra a konzultáció során, melynek köszönhetően vizsgálhatóvá válnak a szív fontosabb területei: a szívüregek, a billentyűk és a szívburok is. Fontos tudni, hogy ez a vizsgálat semmilyen fájdalommal nem jár! A 24 órás vérnyomás mérésnek köszönhetően a vizsgált személyt a mindennapi tevékenységei során figyelik meg, egy készülék segítségével bizonyos időpontokban automatikus vérnyomás mérés történik. A betegnek mindig fel kell jegyeznie a napi történéseit, például a panaszait illetően. Ennek eredményét egy újabb konzultáció során értékelik majd ki.

Az utóbbi egy évben jelentősen megnehezítette mindenki életét a koronavírus, különösen igaz ez az egészségügyi ellátásokra. A fenti linket felkeresve a budapesti Duna Medical Center oldalára fog eljutni, ahol minden egyéb fontos információnak is utána tud majd nézni a kardiológia vizsgálat menetéről. Ők a járványhelyzetben is fogadják a hozzájuk forduló pácienseket, sőt, azoknak, akik nem szeretnének ebben a kritikus helyzetben kimozdulni, és emberek közé menni, bizonyos esetekben távkonzultációt is felkínálnak, ráadásul most kedvezményesen!

Felketette ez a lehetőség az érdeklődését? Mindenképp keresse fel a weboldalukat, hiszen azt is megtudhatja majd, milyen területeken lehet még igénybe venni a szolgáltatásaikat, és arra is választ kaphat, milyen árakra lehet számítani az egyes vizsgálatok, kezelések esetében. Ez a Budapesten található magánegészségügyi intézmény a legmodernebb berendezésekkel van felszerelve, és olyan orvosok dolgoznak náluk, akik valóban a gyógyításnak szentelik a tudásukat. A hozzájuk forduló betegek nem csak magas színvonalú ellátásban fognak részesülni, de arra is nagy hangsúlyt fektet a korház, hogy a páciensek kényelmesen érezzék magukat az itt tartózkodásuk idején. Nem érdemes halogatni az orvos felkeresését, még akkor sem, ha bizonytalanok lennének a szívünket érintő panaszok esetben! Nem csak akkor lehet jó esélyünk a gyógyulásra, ha időben orvoshoz fordulunk, de akkor is, ha próbálunk tenni a megelőzésért is, és igyekszünk egészségesen élni, valamint részt veszünk a szükséges szűrővizsgálatokon.