Breaking News

A Tátrateák – milyen italok tartoznak ide?

A Tatra teak olyan teaalapú, gyógynövényekből készülő likőrök, amelyeket a Magas-Tátra hegyeiből származó receptúra alapján készítenek. A felvidéki Karloff cég termékeiről van szó, mely meglehetősen népszerű hazánkban és a világ számos országában egyaránt. Az alapja fekete és fehér tea, de számos más növényi kivonatot és gyümölcskivonatot is tartalmaz. A gyártás folyamán a tea és a gyógynövények elegyét tölgyfahordóba töltik, és itt kerül érlelésre. Az érlelést követően a kivonat szűrési eljáráson megy át. Az érlelés 8 hét, az ital alkoholtartalmát pedig melaszból nyerik. Az érlelési folyamat lezárultával az ital pihentetésen esik át, majd ezután következik a palackozás.

Milyen kiszerelésben, ízvilágban fordulnak elő a Tátrateák?

A Tátrateák 14 különböző ízben kaphatóak jelenleg. Az alkoholtartalma a tatra teáknak meglehetősen széles skálán mozog, 22%-tól 72 %ig. A Tátrateák első szériájába hat likőr tartoznak, melyek teaalapú likőrök, a második szériába a gyümölcs alapú italok, a harmadik szériába pedig a gyógynövény alapú italok kerültek. Természetesen vannak limitált szériák is a Tatra teák kináltában. A kiszerelés is meglehetősen széles skálán mozog. Találhatunk 0,05 l-es kiszerelésű, mini üvegeket, melyeket önállóan, de válogatás formájában is megvásárolhatunk.

Emellett természetesen létezik nagyobb kiszerelés is, leginkább 0,35l-es és 0,7 l-es kivitelben. Az árak az ízek és a kiszerelések függvényében változnak. A 0,7 l-es kiszerelés ára 6-8 ezer fontin között mozog, a kisebb kiszerelések pedig párszáz forintért megvásárolhatóak. Vannak válogatások és különleges díszdobozos kivitelek is, melyekhez pohár is tartozik. Ezek ára is változó a válogatások 5000 Ft körüli áron érhetőek el, a díszdobozos kivitelek pedig 10000 forint körüli áron.

Megkóstolnád a Tátra teákat? Akkor nézz szét az italkereso.hu oldalon és megtalálod a legjobb árakat, mert több mint 200 ital webshop kínálata érhető el egy helyen.