Breaking News

saválló kémény

A saválló kémény rendkívül strapabíró

A szerkezet óriási előnye, hogy szinte bárhová telepíthető. A saválló kémény, a méretéhez képest kifejezetten könnyű, ebből kifolyólag nincs szükség beton talpazat készítésére. Napjainkban egyre népszerűbb megoldásnak számít, ami nem véletlen, hiszen az előnyös tulajdonságai mellett, az ára is igencsak kedvező. Amennyiben tüzelőberendezést szeretne használni, de az ingatlan nem rendelkezik megfelelő füstelvezetővel, akkor ezt a terméket célszerű beszerezni. A 3 rétegű felépítésének köszönhetően, hosszú élettartammal rendelkezik. A legbelső réteg remekül ellenáll a savas-kénes pára lecsapódásának. A saválló kémény egy szigetelőréteggel van körülvéve, amiben a koromégés sem tesz kárt.

A külső réteg szintén nagy ellenálló képességgel bír. Ez a merev borítás biztosítja a füstelvezető stabilitását. Érdemes megemlíteni, hogy még extrém hőhatások esetén is megőrzi a pozitív tulajdonságait. Remekül tűri az időjárás viszontagságait és bármilyen tüzelőanyag esetén használható. A saválló kémény általában méteres elemekből épül fel, ennek hála utólag is könnyen módosítható. Fontos, hogy a szerkezet telepítését szakember végezze! A kiépítés költségét nagymértékben befolyásolja a csövek átmérője, magassága, valamint az alkalmazott módszer. A saválló kémény rendkívül időtálló.

Mire jó a kémény csatlakozó idom?

A kiegészítő a vegyes tüzelésű kazán, a fatüzelésű kandalló és egyéb tüzelőberendezések nélkülözhetetlen tartozéka, ami különböző méretben és színben vásárolható meg. A kémény csatlakozó időm elsődleges feladata a füstelvezető és a tüzelőszerkezet összekötése. A beépítése ránézésre egyszerűnek tűnhet, de elég sok mindenre kell figyelni a munka során, így érdemes inkább a szakmában jártas mesterre bízni a dolgot. Bármilyen füstelvezetőhöz rögzíthető, legyen az tégla, szerelt vagy kerámiabetétes. A kémény csatlakozó idom csonkja semmi esetre sem lehet kisebb, mint a füstcső átmérője. A kerámia kürtő csatlakoztatásánál mindenképpen szükséges a dilatációs tömítő szalag alkalmazása.

Mindig az előírásoknak megfelelő számú bilinccsel kell rögzíteni. A termék megvédi a bélést a füstcső hőtágulásából adódó sérülésektől. A vastagfalú változat Sanotherm festékkel van kezelve, ebből kifolyólag nem kell tartania az első begyújtás alkalmával a fehér füsttől és a kellemetlen szagtól. A kémény csatlakozó idom beszerezhető a szakáruházakból és az internetes üzletekből is megrendelhető. Ha a tüzelőberendezés kiépítésével megbíz egy szakembert, akkor valószínűleg javaslatot tesz arra, hogyan lehet rövid időn belül költséghatékonyan kivitelezni a feladatokat.