Breaking News

lemezfelni

A lemezfelni előnye az alufelnivel szemben

A felni egy olyan kerek fémváz, amire a gumiabroncs kerül. Gépjármű tulajdonosként célszerű két szettet beszerezni belőle, az egyikre a nyári, a másikra a téli gumi garnitúrát szerelni. Így évszakváltáskor, gumicsere alkalmával jóval egyszerűbb lesz a dolgunk, hiszen a teljes kereket kell átcserélni.

A felni lehet lemez vagy alumínium, mindkettő más előnyökkel és hátrányokkal jár. A lemezfelni acélból készül, olcsóbb és nehezebb az alufelninél, kevésbé érzékeny a karcolásra, és bár nem túl mutatós, de dísztárcsával szebbé varázsolható.

Téli gumihoz lemezfelni jobb választás, mivel a nehezebb súlya miatt jobban kapaszkodik a hóba. Ezenkívül a lemezfelni jobban megvédi a fékeket a szennyeződésektől, és egyszerűbb a javítása is. Az alufelni, más néven könnyűfém felni stílusos, jobban szerepel gyorsuláskor, illetve fékezéskor, ebből adódóan kisebb fogyasztást eredményez és jobb mozgást biztosít az autónak.

Új szett vásárlásakor fontos információ az átmérő és szélesség, a besajtolás mélység (ET), az osztókör és az agyátmérő adatai. Az alu-felni.eu oldalon széles választékban, kiváló minőségben találhatók felnik minden autó márkához. Az autó forgalmijában található paraméterek segíthetnek a választásban.

Fontos paraméter az alufelni csavar száma

A felnik rögzítéséhez kerékagy csavar és kerékanya szükséges. Mivel ez a kellék fontos része az autónak, a menethibás csavart azonnal ki kell cserélni. A biztonság érdekében érdemes excenteres vagy biztonsági csavart használni, a kerékcsavar kupak használatával pedig megakadályozhatjuk a korrodálódást.

Könnyűfém felnihez is kapható speciális csavar. A téli-nyári gumicsere alkalmával mindenképp szükséges ellenőrizni, hogy az alufelni csavar milyen állapotban van. Azonkívül új alufelni vásárlásakor oda kell figyelni az osztókörre (csavarfuratok által alkotott kör átmérője), a középfuratra (felni középső furatának átmérője) és az alufelni csavar számra is.

Ez különösen utángyártott tárcsák esetében lehet fontos, ugyanis megesik, hogy a felni csavarok felületében különbség van és kétféle osztókörhöz is ki vannak fúrva a lyukak. Ha a gépjármű tulajdonosa nincs tisztában a pontos adatokkal, az alu-felni.eu weboldalon utána lehet keresni a típus szerinti ideális méreteknek.

Az oldalon a széles felni kínálat mellett, a felni szereléshez szükséges felni tartozékok és alkatrészek is elérhetők kiváló minőségben. Az oldalon található szűrő segítségével pontosíthatjuk a keresést, hogy biztosan a megfelelő terméket válasszuk.