Breaking News

Vegyünk autószőnyeget?

Minden féleképpen, de ne siessük el a vásárlást, választásnál több szempontot is vegyünk figyelembe.

Az utastér stílusa és kényelme, de ami a legfontosabb a vezetési biztonság részben az autószőnyegen is múlik. Személyre szabottan elegáns, vagy sportos megjelenést kölcsönöznek az autó belsejének. Minden autóvezető, aki a biztonságot helyezi előtérbe, olyan autószőnyeget szeretne választani, hogy a pedálokat magabiztosan tudja használni, az autószőnyeg nem csússzon el és stabilan tapadjon az autó padlózatához.

Választhatunk textil, vagy gumi autószőnyeget

Bár funkciójuk azonos, eltérő összetételük miatt különböző felhasználási módokra alkalmasak. A gumi autószőnyegek viszonylag robusztusabbak és vízállóbbak, mint a szövetből készültek. A textil autószőnyegek ellenben könnyen elhasználódnak és sajnos idővel széleik felkunkorodnak, igaz azonban, hogy vonzóbbak. A textil autószőnyegek is rendelkeznek bizonyos nedvszívó képességgel, és gumibevonatú hátoldaluk miatt nem eresztik át a nedvességet. A jó minőségű és magasabb árkategóriájú textil autószőnyegek szennyeződéstaszító tulajdonságokkal is rendelkeznek, ami megkönnyíti a tisztításukat.  Szárítás azonban eltart egy ideig.

Ezzel szemben a gumi autószőnyegek nem szívják magukba a nedvességet, víz,– és olajállók, könnyen moshatókés nagyon rövid idő alatt száríthatók.

Általánosságban elmondható, hogy a gumi autószőnyegek egyszerű kialakításúak, geometrikus mintákkal a tetején.

Választhatunk univerzális, vagy méretpontos gumi autószőnyeget

Az univerzális autószőnyegeket úgy tervezték, hogy minden autó belső terébe lehessen használni. Előnye, hogy nagyon kedvező áron kapható, de saját magunknak kell méretre szabni.

Az autó méreteinek megfelelő méretpontos autószőnyegeknél nem áll fenn annak a veszélye, hogy a padló bármely része szabaddá válik, vagy a szőnyegeket meg kelljen vágni. Nyilvánvalóan a méretpontos autószőnyeg egy kicsit drágább, de a többlet kiadással biztosítjuk az autó padlózatának teljes védelmét. A jó minőségű méretpontos autószőnyeg hosszú élettartamú, biztos, hogy nem csak egy évig használható.