Breaking News

vizesedés

Mikor éri meg fellépni a vizesedéssel szemben?

Nagyon zavaró, amikor azt tapasztaljuk, hogy a fal tövében egyre növekvő nedves foltok alakulnak ki, amik elkezdenek lassan felfelé kúszni. Ez nem más, mint a vizesedés, vagy más néven salétrom kialakulása. Egy teljesen természetes folyamatról van szó, ami olyankor alakul ki, amikor az alap és fal közötti vízszigetelés hiányos. A probléma többségében nedvesebb időszakokban jelentkezik. A fűtés intenzitása is mérvadó tud lenni, mert ha magasabb a lakásban a hőmérséklet, akkor a száradás mértéke, akár kiegyenlítheti a szivárgás ütemét és így jó ideig nem vevődik észre a probléma.

A vizesedés hátulütője ugyanakkor, hogy gyakran tartalmaz a nedvesség olyan sókat, amik kicsapódva kicsi kristályokat képeznek. Ezek jelentős feszítőhatással bírnak, aminek következtében a vakolat elválhat a faltól. Ilyenkor már muszáj lesz cselekedni. Jobb azonban nem megvárni, ameddig idáig fajul a helyzet. A vizesedés ellenszere, ha valamilyen formában pótolva lesz a hiányos vízzáró réteg. Erre tökéletesen alkalmas a SikaMur® InjectorCream-100 alkalmazása. Kisebb lyukakat kell fúrni egymásra bizonyos távolságban a falazatba, amiről előzetesen eltávolítva lett a vakolat.

Majd a résekbe bejuttatva a krémet az egy mechanikai gátat hoz létre a nedvességgel szemben. A vizesedés ilyen formában megállítható. A művelet nem túl bonyolult és magas szakértelemre sincs szükség az elvégzéséhez. A hun.sika.com weboldalon részletekbe menő leírás található a kivitelezés módjáról, valamint a szükséges készítmények megrendelésre is nyílik lehetőség, mindez kedvező áron.