Breaking News

Már tudom, miért a motul a legjobb

Évek óta nyúzom a motoromat, számomra sokkal kényelmesebb közlekedési forma, mint autózni. Ami a legnagyobb előnye a fővárosban az az, hogy sokkal könnyebb parkolóhelyet találni. Másrészt olyan szabadságérzetet nyújt, amit nem cserélnék el semmiért. A motoromon úgy érzem, szárnyalok. Már nem tudom elképzelni a mindennapjaimat a motorkerékpárom nélkül, tényleg teljesen hozzánőttem. Ha rajta vagyok, tudom, hogy én irányítok, és egy sokkal dinamikusabb közlekedési formát biztosít. Persze tudom, most mit gondoltok, de esküszöm, a lehető legbiztonságosabban vezetek.

Azzal is tisztában vagyok, hogy abban az esetben, ha bármi történne a motorommal, sem nagyobb javításra, sem egy újra nem lenne most pénzem, ezért nemcsak a közlekedésben, de egyébként is igyekszem a lehető legjobban odafigyelni rá. Ezt például a lehető legmegfelelőbb olaj kiválasztásával is meg tudom tenni, ami az utóbbi időben kérdésként merült fel bennem: vajon tényleg a legjobbat biztosítom a motor számára?

Ezért az unokatesóm az olajwebshop.hu oldalát ajánlotta számomra, ahol nagyon egyszerűen megtalálom a választ a kérdésemre a motul olajválasztó segítségével. Az oldalról egyből sikerült megtudnom, hogy a motul az a márka, ami a motorkerékpárokhoz is a legmegfelelőbb összetételű motorolajat kínálja a piacon. Rengeteg nagy cég ezt a motorolajat tölti bele gépeibe, így emiatt is egy biztos választásnak bizonyulnak ezen márkajel termékei. Ez volt a világon az első teljes mértékben szintetikus motorolaj.

Az az igazság, hogy hosszú évek után az olajwebshop.hu alapján tudtam csak okosodni a motorolajokkal kapcsolatban. Eddig sehol, senki nem magyarázta el, hogy ugyan mi is a háttere ezeknek a termékeknek, gondolom mindig csak azt ajánlották, amiből aktuálisan a legtöbbet nyerészkedtek. Az olajwebshop.hu-val azonban nem ez a helyzet, hiszen kábé az összes létező márka megtalálható náluk, amiket tényleg hiteles forrásokból szereznek be.

Szóval, az olajwebshopon több hasznos cikk és videó megtalálható, amik segítenek a megértésben és a választásban is. Habár a motorolajokra érvényes egy meghatározott szabvány, attól az nem jelenti azt, hogy az azonos osztályba besorolt olajok közül mindegyik ugyanolyan. A gyárak általában más-más, saját maguk által megválasztott különleges összetevőt, úgynevezett adalékot használnak a kívánt minőség eléréséhez. Ez vezet el az eredménybeli különbségekhez. Ezek az adalékok az alapolajhoz kerülnek hozzá. Az alapolaj lehet ásványi, szintetikus vagy fél-szintetikus. A különbség ezek között az, hogy bár mindegyik a kőolajból származtatható, az ásványi olajokat már finomítással el lehet érni, míg a szintetikusok kizárólag mesterséges úton keletkeznek. Ebben is van különbség, általánosan elmondható, hogy a szintetikus olaj többet kibír. Tehát ilyen olajat állított először elő a motul. Máris mennyivel érthetőbb, hála az olajwebshop.hu-nak, ahol az egész cikket megtaláljátok a motorolajokkal kapcsolatos tudnivalókról.

Az oldalon található segédletek által jutottam el végül a motul olajválasztó lapra. Az olajwebshop.hu főoldalán egyébként könnyen át lehet ugrani bármelyik márka kínálatára. A szűrők segítenek leszűkíteni a kört. A márkákon belül is könnyen válogathatunk ár, népszerűség, kiszerelés és gyártói specifikációk közül. Az oldal rendezettségéről így egy panaszom sincsen, egyszerűen kezelhető és még én is ki tudok rajta igazodni, pedig én aztán sokat tudok értetlenkedni. A termékekről minden szükséges információt megosztanak: milyen motor típushoz ajánlott, milyen viszkozitású és kiszerelésű, milyen fajta alapolajból készül, a különböző specifikációkat és szabványokat. Tényleg, olyan mintha a gyártó mesélné el az összes részletet, amire oda kellett figyelni készítés közben. Az információ egyáltalán nem hiány az olajwebshop.hu oldalán, ami rendkívül hasznos volt a motul olajválasztó lapon is. Egészen el lehet ugrani arra az oldalra, ahol konkrétan a jármű típusa szerint találhatjuk meg a gyártó által legjobban ajánlott olajat.

Az olajwebshopnál elégedettségi garancia van, ami azt jelenti, hogy ezen idő leforgása alatt indok nélkül visszaveszik a termékeket. De egyébként erre nincs esély, esetleg akkor, ha mi véletlen rosszul választottunk meg valamit. A kiszállítási árakat nem titkolják el, de egyébként három üzletben személyesen is elérhetőek. Az olajwebshop.hu-nak hála az olaj miatt nem kell többé aggódnom, mert a motorom mindig a lehető legjobbat kapja tőlük.