Breaking News

Ilyen árakon mozognak most a műlencse műtétek

Sokan nem tudják, hogy a tartós látásjavulás a mai legmodernebb technikának, a műlencse beültetésnek köszönhetően maximálisan elérhető. A műtét árairól pedig még ennél is kevesebb szó esik!

 

A műlencse

 

Minden ember szemének, így látásának is vannak egyéni jellemzői. Látásélességünk sem egyforma. Akinek korrekcióra szorul a látásélessége, annak a szemüvegen kívül más választási lehetősége is van.

A műlencse műtétet fiatalabb korban elsősorban azoknak ajánlják, akiknek olyan magas a dioptriája, hogy a lézeres szemműtét sem segített rajtuk. Időskorban pedig azoknak, akinek fokozatosan romlott a látása a kor előrehaladtával. Nagy segítség a szürkehályoggal küzdőknek is, hiszen nekik is visszaadja az éleslátást.

 

A műlencsék

 

A látásproblémától függően egyénre szabottan fognak a szakemberek műlencsét javasolni. A trifokális lencsét elsősorban annak, aki tökéletes látásélményt szeretne távolra, közelre, és ha monitor előtt ül.

A beültetés után mind az olvasó-, mind a közép távolság és távoli fókusz is éles lesz. A trifokális műlencsét választók 80%-ának a műtét után egyáltalán nem lesz szüksége szemüvegre, míg a maradék 20%-ának egyedül a számítógéphez kell majd felvennie szemüvegét.

Akiknek a távoli fókusz, a kb. 2 méteren túli távolság mosódik el, azoknak valószínűleg az egyfókuszú vagy monofokális műlencsék jelentik majd a megoldást. A monofokális műlencséknél mélyebben biztosítanak kiváló látást a nyújtott fókuszú monofokális vagy EDOF lencsék. A nyújtott fókuszú távolra és középtávra biztosít megfelelő látásélményt, sőt a mindennapos tevékenységek, mint például a vezetés, sétálás, sportolás szintén szemüveg nélkül végezhetők majd. Egyedül a precíziós munkákhoz lesz szüksége a páciensnek az olvasószemüvegére.

Mind a monofokális, mind a trifokális lencséket képesek cilinderes lencseként gyártani, így annak is megoldást nyújt egy ilyen műtét, aki cilinderes dioptriájú szemüveget vagy kontaktlencsét visel.

 

A műlencse műtétek árai

 

Az ambulánsan elvégzett műlencse műtétek magánegészségügyi környezetben történnek. A sorban állás nélküli, kényelmes ellátásról szóló megfelelő tájékoztatást a szakemberek minden esetben elvégzik, de a neten is utánaolvashatunk, hogy hogyan zajlik egy ilyen beavatkozás. Ugyanígy, szerencsére több helyen is lehet tájékozódni a műlencse műtét árakról.

Minden műtétet vizsgálat és szakorvosi konzultáció előz meg, illetve a műtét után is kontrollvizsgálatra várják a szakemberek a pácienseket. Amennyiben egyfókuszú műlencsére van szükség, akkor kb. 260.000 forint körüli összeggel számolhatunk egy-egy szem esetében. A kompaktabb nyújtott fókuszú monofokális és EDOF lencséknél kb. félmilliós összeget kell rászánni. Amennyiben mindkét szemnek szüksége van a műtéti ellátásra, akkor egymilliós összeg körül várható a beültetés értéke. Ugyanez érvényes a trifokális lencsére, itt is 500.000 forint körül mozog a beültetés ára szemgolyónként.

Azonban nem szabad azt elfelejteni, hogy ezek a beültetések végső megoldást jelentenek a látásproblémákra. A tökéletes látásélmény jelentősen javítja az életkörülményeket, a szabadság, amit ad, megfizethetetlen.