Breaking News

ceramid

Bőrszárazság esetén jól jön a ceramid

Léteznek kozmetikumok a száraz, fáradt és az öregedés jeleit mutató bőr megváltására, amelyek gyorsan helyreállítják a hidratáltságot és a rugalmasságot? Tulajdonképpen mi a ceramid és pontosan miként hat a bőrre? A következőkben válaszolunk ezekre a kérdésekre. A bőr lipidek természetes összetevője. Érdemes keresni a kozmetikumokban, mert gyorsan helyreállítja a bőr nedvességtartalmát és rugalmasságát. Emellett alkalmas az arcra, a testre és még a hajra is. Általa a bőr hidratált és puha tapintású.

Ha a szint csökken, a bőrön azonnal láthatóak a következő változások: a rugalmasság elvesztése, a fakó szín, kellemetlen, égő érzés és a bőr feszülése, szárazság vagy hámlás, a ragyogás hiánya és a fokozott ráncképződési hajlam. A ceramid alapú termékek tápláló és regeneráló kozmetikumok. Általában a szemkörnyék, az arc, a nyak és a dekoltázs ápolására szolgálnak. Hatékonyan helyreállítják a bőr természetes védőjét, miközben gátolják a túlzott vízveszteséget. A koleszterinnel és a zsírsavakkal együtt védőköpenyt képeznek a bőrön, ami védelmet nyújt a káros külső tényezőkkel szemben. A ceramidot tartalmazó kozmetikumok elsősorban a száraz és érett, az öregedés látható jeleivel rendelkező bőrre készültek. Érdemes hozzájuk nyúlni az őszi és téli hónapokban.

Hogyan használd a legjobb retinol szérumot?

Egy jó kozmetikum kisimítja és feszesíti a bőrt, a sekély ráncokat. Nagyszerűen működik a pattanások és a hiperpigmentáció ellen. A legjobb retinol szérum rangsorban található termékek pont erre képesek. Ezek nagyszerű választást jelentenek a 30 év felettiek személyeknek, akik már küzdenek az első ráncokkal és a feszesség elveszítésével. Mivel a legjobb retinol szérum szabályozza a faggyúkiválasztást és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, jól alkalmazható a pattanások és egyéb bőrelváltozások esetén is.

A retinolt tartalmazó kozmetikumokat azonban nagyon óvatosan kell használni. Egyes, nem megfelelő minőségű termékeknek vannak mellékhatásaik és súlyosan irritálhatják, kiszáríthatják a bőrt. Hogyan működik? A bőrön alkalmazva ez a szer regenerál és hidratál, serkenti a kollagén, elasztin és hialuronsav termelést, feszesíti a bőrt, csökkenti a ráncokat, a pattanásokat és a bőr elszíneződését, szabályozza a faggyútermelést és megakadályozza a gyulladást. A legjobb retinol szérumot viszont nagyon óvatosan kell használni, hogy ne szárítsa és ne irritálja az érzékeny bőrt. Vidd fel a terméket a megtisztított bőrre, ügyelj arra, hogy a szem körül ne alkalmazd, majd kend fel a kedvenc hidratáló krémedet!