Breaking News

bitumenes vízszigetelés

Bitumenes vízszigetelés a későbbi hibák megelőzésére

Néhány évtizeddel ezelőtt még teljesen más módon történt meg a legtöbb épület kialakítása, mint a modern korban. Az építőipar fejlődése területén gyorsan változnak a dolgok és rendre jelennek meg az újabb terméktípusok, amik felhasználásával kiváló eredmény érhető el. A bitumenes vízszigetelés egy már régebbi technológia, de mindenképpen új köntösbe bújva.

Ezen alapanyagok felhasználása egyértelműen akkor került előtérbe, amikor a kivitelezők rájöttek, hogy a felszivárgó talajnedvesség, komoly problémákat tud előidézni. Néha ugyanezt megteszi a lehulló csapadékmennyiség, amelyik a lapos tetők esetében könnyedén beszivároghat a mennyezeten keresztül. Az esetleges meghibásodások megelőzésére született meg jelenlegi formájában a bitumenes vízszigetelés. Ezen lapok alkalmazásával elérhető, hogy a nedvesség teljes kizárása megtörténjen. A felületek első lépésben kelősítésre kerülnek, ami tökéletes alapot teremt a bitumenes vízszigetelés lefektetésére.

A lánghegesztés révén mindkét felület felszíne kicsit megolvad, majd egybeforr és így az esetleges épületmozgások során létrejövő repedések sem fognak problémát jelenteni, hiszen azokat a bitumenes vízszigetelés könnyedén elfedi. Azokon a területeken, ahol nagy a víznyomás megéri fokozott mértékben elvégezni a munkálatokat, mert csak így előzhetők meg a későbbi szerkezeti hibák kialakulása.

A bitumenes vízszigetelés duplán elhelyezve garantálni fogja, hogy a hőszigetelő anyagok, valamint a vakolat biztonságba lesz a salétrom átkos hatásával szemben. A hun.sika.com weboldalon prémium termékek és hasznos tanácsok érhetők el a témával kapcsolatban.