Breaking News

arctisztítás

Az arctisztítás az ápoltság alapja

Az arc ápolása az alapos tisztítással kezdődik. Annak érdekében, hogy megfelelően menjen végbe az arctisztítás, szükséges kiválasztani az ideális terméket. A smink mellett el kell távolítani a bőrről az elhalt hámsejteket, valamint a különböző szennyeződéseket. Ekkor a pórusok kitisztulnak és a bőr fellélegzik. Ezt a folyamatot minden reggel és minden este érdemes elvégezni. Csakis az arctisztítást követően vigye fel a különböző tápláló krémeket! Ez azért kiemelten fontos, mert csak így fogja a termék hatékonyan kifejteni a hatását. Köztudott, hogy ez a legelső lépés az egészséges bőr elérése érdekében.

Rengeteg szappant vagy krémet alkalmazhat, amelyek eltávolítják a szennyeződéseket. Közkedvelt a citrusok használata ezen a téren, mert tovább fokozza az üde érzést, ráadásul még fiatalító hatással is bír. Amennyiben arctisztításhoz keres terméket, akkor bátran próbálja ki a C-vitaminos arctisztító gélt, ami már nagyon sokaknak bevált. Azért kedvelik ennyire, mert bőrmegújító hatása van, vagyis hatékonyan küzd a ráncok ellen. Feszesebbé varázsolja a bőrt, aminek következtében fiatalos lesz a megjelenése. Az arctisztítás mellett, érdemes jótékony hatású krémekkel táplálni a bőrt. Ezt könnyedén elérheti természetes összetevőjű készítményekkel, amelyek nem terhelik a szervezetet.

Hatását tekintve kiemelkedik a retinolsav

Nagyon fontos arra ösztönözni a sejteket, hogy továbbra is megőrizzék az épségüket, egészségüket és fiatalságukat. Pontosan ezt éri el a retinolsav, ami fokozza a sejtek hatékony működését. Ez a hatóanyag vényköteles, ezért magát a savat nem fogja megtalálni egyetlen készítményben sem. Kizárólag retinolt alkalmazhatnak a kozmetikai produktumokban. Azonban a bőrben lévő enzimek a retinolt képesek átalakítani retinolsavvá. Ezáltal az eredmény ugyanúgy elérhető. Nagyon sok formában lehet hozzájutni eme hatóanyaghoz.

Van például belőle arckrém, szérum, arctisztító gél. A lényeg, hogy természetes úton serkenti a bőrt arra, hogy egyre feszesebbé váljon, valamint megőrizze a rugalmasságát. Szerencsére egyáltalán nem nevezhető drágának a hasonló produktum, tehát csak arra kell várjon, hogy kialakuljon a retinolsav és simává varázsolja a bőrét. Remekül megállja a helyét ajándékként, ezért a barátait, családtagjait meglepheti valamelyik hasonló termékkel. Mindenki vágyik a fiatalságra, ezért nagyon figyelmes, ha valamilyen retinollal ellátott készítményt ajándékoz nekik. A retinolsav pedig látható eredményeket fog hozni. Ennek köszönhetően nagyon hálásak lesznek Önnek.