Dr. Bedros J. Róbert

A Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója harmadik esztendeje a zsűri tagja. A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság elnöke a közelmúltban nyitotta meg a MOMOT XV. Kongresszusát, ahol elmondta, hogy az elhízás járványszerűen terjed a világban: egymilliárd ember túlsúlyos, 475 millió pedig elhízott.

- Az elhízás aránya az OECD országok közül a leggyakoribb Amerikában/ 35 %/ Magyarország a harmadik 28,5 százalékkal, Európában viszont az első! Óriási méretű elhízás-válság fenyegeti a világot, és minket, magyarokat is, ha nem teszünk ellene!
Arra a kérdésre, hogy mi foglalkoztatja mostanában, a professzor így válaszolt:
- Örömmel mondom el, hogy a kongresszuson bemutattuk a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság második szakácskönyvét, mely  közös testsúlycsökkentő, testsúlykarbantartó receptversenyünk legjobb receptjeit tartalmazza. Nemcsak középkorúak, vagy idősebbek versenyeztek, több 19 éves egyetemista is kedvet kapott a főzőcskézéshez, a legfiatalabb versenyző pedig egy 12 éves fíú meg is nyerte a versenyt.
Igazi öröm számunkra a fiatalok jelenléte, hiszen az ő korukban még nem kell keservesen, rengeteg energiával és odafigyeléssel változtatni rosszul berögzült szokásainkon, elég a reformétrendet megszokni, amit majd nyilván átadnak gyermekeiknek, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy kevesebb legyen az elhízás és társult betegségeinek kialakulása. 
A 86 oldalas színes fotókkal és interjúkkal tarkított szakácskönyv ínycsiklandó fogásait érdemes kipróbálni, hiszen a pályázók szénhidrátcsökkentett, felesleges kalóriáktól mentes testsúlycsökkentő és testsúlykarbantartó recepteket küldtek be, így fogyókúrázók, és diabéteszesek is fogyaszthatják a könyvben található receptekből készült ételeket.
Arra is felhívnám a figyelmet, hogy idén ismét kiírtuk a receptversenyt a részletek a MOMOT és a Kor Kontroll portálon is megtalálhatók, 2016. február 15-ig várjuk az egészséges ételek receptjeit!

Mit vársz az idei ”Év praxisa„ pályázattól?
- Ugyanazt, amit tavaly. Hiszen nem az orvosok, hanem az egy-egy praxishoz tartozó páciensek fogadtatásáról szól ez a kezdeményezés. Elképesztő, hogy tavaly a két első helyezett majdnem 40 000 szavazatot kapott fejenként! Ez egy pályázat alulnézetből, ahol valóban az érintett, a beteg dönti el, hogy kinek adja a voksát, kinek szerez egy életre szóló elismerést. Az elhízás elleni küzdelemben is partnerünk a háziorvos. Fontos, hogy ő, aki először találkozik a beteggel hiteles legyen, példát mutasson, és maradjon energiája arra is, hogy egy jó szóval, egy mosollyal is jutalmazza életmódváltásra törekvő betegét. Ahogy az ajánlásokból és a szavazatokból kiderül: a páciensek meghálálják!
B.Király Györgyi

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.springmed.hu

www.springmed.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely